Bayatlamayan Poğaçanın Sırrı: Basit Tüyolar!

Eğer yaptığınız poğaçalar kısa sürede bayatlıyor ve kuruyorsa, denemeniz gereken bir tarif var. İster kahvaltıda ister beş çayında afiyetle yiyebileceğiniz bir poğaça tarifini paylaşacağız.

Mayasız 5 Dakika Poğaçası Tarifi: Kolay ve Lezzetli!

Malzemeler:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (oda sıcaklığında)
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3.5 su bardağı un
  • 1 tutam susam
  • 1 küçük kase lor peyniri

Püf Noktası: Hamuru yoğururken yaklaşık 5-6 dakika boyunca iyice yoğurun. Mayalanması için hamuru kenara alıp yaklaşık 45 dakika bekletin. Hamurun daha hızlı kabarması ve poğaçanın bayatlamaması için bir tatlı kaşığı sirke ekleyin.

Yapılışı:

  1. Yoğurma kabına yoğurt, sıvı yağ, un, kabartma tozu ve yumurta sarısı hariç diğer malzemeleri ekleyin. Güzelce yoğurun ve kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.
  2. Hamurdan eşit parçalar koparıp elinizle şekil verin.
  3. Her bir hamur parçasının ortasına lor peyniri koyun ve kapatarak poğaça şekli verin.
  4. Üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün ve susam serpin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
  6. Pişen poğaçaları ilk sıcaklığı çıktıktan sonra servis yapın ve afiyetle tüketin!
Haber100 Haber Merkezi

Bakmadan Geçme