Bayatlamayan Poğaçanın Sırrı: Basit Tüyolar!
Eğer yaptığınız poğaçalar kısa sürede bayatlıyor ve kuruyorsa, denemeniz gereken bir tarif var. İster kahvaltıda ister beş çayında afiyetle yiyebileceğiniz bir poğaça tarifini paylaşacağız.
Mayasız 5 Dakika Poğaçası Tarifi: Kolay ve Lezzetli!
Malzemeler:
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ (oda sıcaklığında)
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
- 1 paket kabartma tozu
- 3.5 su bardağı un
- 1 tutam susam
- 1 küçük kase lor peyniri
Püf Noktası: Hamuru yoğururken yaklaşık 5-6 dakika boyunca iyice yoğurun. Mayalanması için hamuru kenara alıp yaklaşık 45 dakika bekletin. Hamurun daha hızlı kabarması ve poğaçanın bayatlamaması için bir tatlı kaşığı sirke ekleyin.
Yapılışı:
- Yoğurma kabına yoğurt, sıvı yağ, un, kabartma tozu ve yumurta sarısı hariç diğer malzemeleri ekleyin. Güzelce yoğurun ve kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.
- Hamurdan eşit parçalar koparıp elinizle şekil verin.
- Her bir hamur parçasının ortasına lor peyniri koyun ve kapatarak poğaça şekli verin.
- Üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün ve susam serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
- Pişen poğaçaları ilk sıcaklığı çıktıktan sonra servis yapın ve afiyetle tüketin!
Bakmadan Geçme





